http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Biertje van zoete aardappels

30 juni 2016    Redactie    innovatie drinks biertrends

Blond biertje van zoete aardappels wint de innovatieprijs tijdens de bijzondere competitie op @leuveninnovbeer.

De Belg Tom Segers, van bierfirma De Lustige Brouwers, heeft de innovatieprijs gewonnen tijdens de tweede editie van het Leuven Innovation Beer Festival in Leuven. Hij is bedenker van een blond biertje waarin zoete aardappels zijn verwerkt.

België en Nederland

Aan de competitie deden 24 amateurbrouwers uit België en Nederland mee. De competitie verliep in twee rondes. In de eerste ronde koos een panel van Belgische brouwers de vijf beste biertjes uit en in de tweede ronde was het de beurt aan vijftien professionele juryleden om de winnaar uit te kiezen. Het blond biertje van Tom trok aan het langste eind.

Een echte winnaar

Drie jaar geleden won Tom al eens een biercompetitie met zijn Eden Quadrupel en later met Eden blond. Beide soorten bier zijn later op de markt gebracht en ook het blond biertje van zoete aardappels komt op de markt. Het idee is ontstaan tijdens het eten van de zoete aardappelen. Tom vertelt: “Ik wist dat pompoenbier bestond en toen ben ik op het internet gaan zoeken naar recepten en informatie. Na heel wat proberen ben ik tot een resultaat gekomen waar ikzelf heel tevreden over was.”

Resultaat blond biertje

Het resultaat is een sterk gehopt blond biertje van het type IPA, waarbij een deel van het graan is vervangen door zoete aardappels. Overigens is het nog even wachten op een commerciële naam voor het biertje.

Hoe verder?

De hoofdprijs voor het winnende blond biertje van Tom is 1.000 liter die gratis wordt gebrouwen door Hof ten Dormaal, tevens organisator van het bierfestival. Ondertussen droomt Tom van een eigen brouwerij in zijn eigen woonplaats Weelde.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Tafel van de toekomst

Om de honderdste editie van het Food Inspiration Magazine België te vieren, rolden we op de...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"