http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Drinks and Science

16 augustus 2017    Redactie    wetenschap magazine drinks

Ultrasone cocktails uit het laboratorium

Ran Van Ongevalle is de godenzoon van een bartenderfamilie: als 25-jarige spring-in’t-veld won hij de prestigieuze Bacardi Legacy met Clarita, een drankje dat zijn voorliefde voor experiment, technologie en chemie verraadt.

In het laboratorium

Tijdens de creatie van zijn drankje, dook Ran in het Proef-labo van Maxime Willems om een extra twist op zijn passe partout-klassieker te bedenken.
Maxime hielp Ran met een ultrasoon verouderingsproces van sherryhout door met een futuristische mixer de smaakmolecules te laten vibreren en te infuseren zonder warmte. Een moleculaire techniek waarvan ook Sang-Hoon Degeimbre van L’air du Temps een fervente aanhanger is. Door het DNA van verschillende ingrediënten te ontleden, kan je als chef of bartender veel gestructureerder aan de slag gaan met zuivere smaken. 

Meer weten over deze state of the art dranken? Lees het hele artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Eten, meten, weten.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

De geheimen van New York

New York City: dé metropool waar de nieuwste foodtrends en -concepten bedacht en ontdekt...

De smaak van Tomorrowland

Eten en drinken staan op festival Tomorrowland - naast muziek - centraal in de beleving van de...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een review van zeven op tien ben je gedoemd tot falen....

Hotspots New York

Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert traditionele Japanse...

Duurzaam Design

Silo in Brighton, Engeland is een no-waste restaurant, brouwerij, bakkerij en koffiezaak...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

lowcarb.eachday @lowcarbeachday
"Such a cute (& spooky of course) #halloween treat!! #lowcarb #keto #foodinspiration https://t.co/Fmk4PgO8Xc"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"One. Million. Meals. Incredible really. Chef @chefjoseandres is a hero. #foodinspiration https://t.co/kexKQaeEal https://t.co/zE0bNsElwU"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @dougkoob: Thank you @foodinspiration team for an incredible Amsterdam concept and trend tour! #gobybike… https://t.co/rEwYK6ra4H"

Doug Koob @dougkoob
"Thank you @foodinspiration team for an incredible Amsterdam concept and trend tour! #gobybike… https://t.co/rEwYK6ra4H"

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"