http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Is je gerecht instagrammable?

7 november 2017    Redactie    food trends creativiteit instagrammable

Goed genoeg is niet meer voldoende, maar wat dan wel?

Is je gerecht instagrammable? Heeft je bar een plek met naturel licht, heeft je restaurant een selfie-spot met een paars neon logo? Millennials willen dat food en drinks opvallen en kleurrijk zijn. Uit eten doe je namelijk ook om online gezien te worden. Maar doorsnee en voorspelbaar zijn niet interessant om te delen. Daarom is goed genoeg niet meer voldoende. Het is the end of good enough.

Instagrammable food

We zien het opkomen in New York, In San Francisco, zelfs op een onverwachte plek als in Boedapest. In Japan is het nooit weggeweest – zo mooi is alle eten daar - maar ook in Amsterdam zien we de eerste tekenen van een opkomende invloedrijke foodtrend. Instagrammable food: restaurants, hotels en menu’s die met hun design rekening houden met online sharing door millennials.

Food is luxe en eenvoudig, prijzig en goedkoop, inheems en exotisch, dichtbij en ver. En in de beste versie van jezelf die je uitvent via het theater van instagram is food het decor dat status en betekenis geeft.agram is food het decor dat status en betekenis geeft.

Over the top

Food loopt permanent over de catwalk. Goed genoeg is niet meer onderscheidend. Menu’s, concepten, restaurants gaan met sommige onderdelen ‘over the top’. Het iconiseren van een gerecht, een signature drink, een hotspot is strategisch wenselijk om online je plek te markeren. Het is daarom the the end of good enough. Middelmaat valt niet meer op. Instagrammable extravaganza des te meer.

Benieuwd naar het hele verhaal van Instagrammable food? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Tafel van de toekomst

Om de honderdste editie van het Food Inspiration Magazine België te vieren, rolden we op de...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"