http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

"Beet the Root"

14 november 2017    Redactie    food trends burgers vegan

Wie bij het woord ‘burger’ alleen maar aan vlees denkt, heeft het mis. En wie bij het woord ‘vegan’ alleen maar aan wortel-met-humus-achtige toestanden denkt al helemaal.

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds vaker in de mainstream terecht komen.

Beet Root Patty

Ellis Gourmet Burger komt met een nieuwe vegan burger: “Beet the Root”. Deze nieuwe ‘burger’ is gemaakt van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon. Deze kruidige ‘beet root patty’ is het belangrijkste ingrediënt van de burger. De burger wordt afgemaakt met frisse ijsbergsla, rode ui, rode bietenkiemen en pittige waterkers. Ook de gerookte vegan tartaar en een bun mogen niet ontbreken.

Signature burgers

Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met maar één doel: betere burgers serveren. De keten speelt hiermee in op de groeiende vraag naar betaalbaar en gemakkelijk kwaliteitseten. Ook ontwikkelen zij regelmatig samen met bekende chefs een signature burger, die tijdelijk als ‘special’ op de menukaart wordt gezet. Het eerste restaurant opende in 2011 in Brussel. Momenteel telt Ellis 14 vestigingen in België, 3 in Parijs en maar liefst 5 in Nederland.

Veganistische ganzenlever

Op de Food Inspiration Days liet Paul Florizoone van Greenway de bezoekers voor het eerst kennis maken met veganistische foie gras. Deze nieuwe creatie heeft hij ontdekt in Japan. Zelf omschrijft hij het als het ultieme plant-based luxeproduct. De veganistische ganzenlever wordt gemaakt van gefermenteerde tofu en gefermenteerde miso (granenpasta). De nieuwe veganistische foie gras kost nu nog tussen de 120 en 150 euro per kilo kosten; nog duurder dan traditionele foie gras dus.

Wil je meer inspiratie over vega(n)? Lees het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration Magazine: The End of Good Enough.


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Tafel van de toekomst

Om de honderdste editie van het Food Inspiration Magazine België te vieren, rolden we op de...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"