http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

De Portland Pioneers

21 november 2017    Redactie    food trends pioneers portland

Portland is een foodstad van formaat.

De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. Als sprekers op de catwalk van de Food Inspiration Days bewezen vier ondernemers uit Portland live aan het publiek dat hun stad één van de meest innovatieve foodsteden ter wereld is.

Stumptown Coffee Roasters

‘A really good cup of coffee can make your day,’ zegt Mallory Pilcher van Stumptown Coffee Roasters, een van de goeroes achter cold brew coffee. ‘But a fucking incredible cup of coffee can change your entire life.’

Daar gaat het bij Stumptown om: zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met echte kwaliteitskoffie. Hun manier om dat te realiseren is radicale experimentatie met hun paradepaardje: de cold brew coffee.

Er is dan ook niets dat ze niet proberen. Stikstofinfusie voor een fluweelzachte smaak, cold brew tonic waters, cold brew frisdrank, cold brew shots. Zelfs waar niemand om vraagt draaien ze bij Stumptown.

Ze doen dit niet alleen om een breed publiek te bereiken, maar ook om de toekomst van koffie veilig te stellen. Klimaatverandering is een serieuze bedreiging voor de koffieboon. Bij Stumptown geloven ze heilig dat als mensen eenmaal echt goede koffie geproefd hebben, dat ze er vervolgens dan alles aan willen doen om die toekomst veilig te stellen.

 

Steven Smith Teamaker

‘At Smith, we just try to make the best tea we can,’ zegt Tony Tellin van Steven Smith Teamaker, en de beste thee die zij kunnen maken is heel erg goed.

Dat is ook niet verwonderlijk, want Tony zelf reisde achttien jaar lang de wereld over op zoek naar de beste thee, en daarmee is hij geen uitzondering bij Smith. Maar ze kopen niet alleen de beste ingrediënten, ze maken ze ook zelf.

Bij Smith ligt een melange die maandagochtend is bedacht op maandagmiddag al in de schappen, want zij doen alles zelf, met passie en vakmanschap die je zelden ziet. De met stikstof geïnfuseerde thee die hij uit Portland had meegenomen was daar het levende bewijs van.

 

Benieuwd naar de andere Portland Pioneers? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Tafel van de toekomst

Om de honderdste editie van het Food Inspiration Magazine België te vieren, rolden we op de...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"