http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

De tafel als visitekaartje

6 december 2017    Redactie    food trends tafel servies

Hoe zorg je er voor dat de restauranttafels er komend jaar zo sfeervol mogelijk uitzien?

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor 2018.

Seizoenswissel 

De consument anno 2018 wil steeds vaker en steeds meer verrast worden. Een bezoek aan een horecagelegenheid mag geen twee keer hetzelfde zijn. Restaurants wisselen daarom steeds vaker van menukaart en van interieur.

En omdat het servies de gerechten letterlijk en figuurlijk ondersteunt, betekent dat ook voor het servies een regelmatige wisseling. Ieder seizoen een nieuw servies aanschaffen is prijzig, maar ruil bijvoorbeeld eens servies uit met bevriende horecaondernemers, of vul je servies aan met bijzondere items om de gast ieder seizoen toch opnieuw te kunnen verrassen. 

Hout van de natuur

De vraag naar natuurlijk en gezond wordt steeds groter. Ook op het gebied van servies wordt deze trend door vertaald. Natuurlijke materialen en kleuren gaan we ook in 2018 veel terug zien op tafel.

Mokken van geglazuurd keramiek, aardewerken schalen en borden met betonlook zijn populair, evenals de houten plank. Hout straalt natuurlijkheid uit, en omdat geen boom hetzelfde is, is ook iedere houten plank uniek in vorm en kleur. Na afloop grof zout over de plank strooien en schoon wrijven met citroen en de plank is weer klaar voor (her)gebruik.

Kaarslicht

De sfeer in een horecazaak wordt, zowel bewust als onbewust, voor een groot gedeelte bepaald door (kaars)verlichting.

En omdat tegenwoordig het gehele interieur en de complete aankleding van een horecazaak op elkaar wordt afgestemd, betekent dat voor kaarsen en kaarsenhouders dat ze niet alleen sfeer en verlichten geven, maar qua uitstraling en design ook moeten passen bij de rest van het horeca interieur en bij het seizoen.

Kaarsen in bijzondere kleuren en vormen gaan we in 2018 dan ook steeds vaker zien. Vooruitziend op deze trend ontwikkelde Bolsius een kaarsenlijn bestaande uit zes verschillende kaarsenhouders, geschikt voor refill-kaarsen verkrijgbaar in elf kleuren en met zes verschillende prints. 

 

Benieuwd naar de andere tafel- en serviestrends voor 2018? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel! 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Tafel van de toekomst

Om de honderdste editie van het Food Inspiration Magazine België te vieren, rolden we op de...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"