http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Het Normale Dieet

2 juli 2014    Esmee Kohler   

Zoutarm, geen zuivel, geen suiker, geen brood. Blogger @esmeedia is het zat en introduceert Het Normale Dieet!

Ik sta in de supermarkt en begin aan mijn dagelijkse tour. Bij de groente- en fruitafdeling raak ik al direct in verwarring. Ik ben gek op aubergine maar iemand vertelde mij laatst dat dit de meest vervuilde groente is. Vol met landbouwgif. Van het fruit word ik ook niet blij. Snoeihard of juist zo zacht dat ze onmogelijk ongeschonden het thuisfront halen!

De frustratie
Mijn mandje blijft leeg. De kant-en-klare maaltijden worden direct overgeslagen. Veel te zout en een tekort aan vitamines en bioactieve stoffen. Ik schuifel langs de kaas. Het water loopt mij in de mond bij het zien van de romige Franse kazen. Een lekker rood wijntje erbij, stokbroodje on the side en klaar. Ik word wakker. What was I thinking? Kaas is natuurlijk uit den boze. Veel te vet en wederom te veel zout!

Bij de vleeswaren mag ik helemaal niet blijven staan. Rood vlees is per definitie al afgeschreven door de Voedselzandloper. Verwerkt vlees is zo mogelijk een nog grotere ramp. Voor je het weet krijg je antibiotica en hormonen binnen. Leverworst durf ik -sinds die aflevering van Keuringsdienst van Waarde- niet eens meer naar te kijken. Iets met golvende vleessaus in grote bakken! Een pak melk dan, de trots van de Nederlandse cultuur. Natuurlijk niet. Mensen zijn immers van nature lactose-intolerant en deze falende witte motor zou juist botontkalking verergeren. Gewoon laten staan dus!

Ik vervolg mijn tour. Gelukkig, daar staan de sojaproducten. Hier kan weinig mis mee zijn. Het wordt immers aangeraden door elke hipster, foodie of andere health goeroe. Las ik laatst niet dat hier heel veel fytinezuur in zit wat juist de opname van mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium verstoort? Nu word ik echt droevig!

Bij de koek, chips, frisdranken en snoep trek ik een sprintje. Daarvoor moet je direct dekking zoeken. Voor je het weet heb je een dubbele zwemband, slibben de aderen dicht en raak je verslaafd aan suiker. De light varianten zijn geen haar beter trouwens. Die zitten vol aspartaam waarvan je de meest vreselijke dingen kan krijgen!

Opeens is daar de kassa. Mijn mandje is leeg, uit mijn buik klinkt een rommelend orkest en donkere wolken trekken over mijn gezicht. Ik staar naar buiten en mijn oog valt op de snackbar. Dan maar een frietje. Dan weet je in ieder geval voor 100 procent zeker dat het troep is!

De moraal
Dit verhaal is natuurlijk sterk overdreven. De frustratie is echter wel echt. Ik stoor mij enorm aan het feit dat we tegenwoordig niks meer kunnen eten zonder dat er slechte woorden over gezegd zijn! Daarom neem ik nu de touwtjes zelf in handen en lanceerde anderhalve week geleden Het Normale Dieet. Middels een opleiding tot Voedingsdeskundige leer ik de basiskennis en weet ik dat vooral variatie het sleutelwoord is. Bepaald voedsel compleet verwijderen uit het patroon is volgens mij geen oplossing. Nooit meer een broodje kaas houdt geen enkele Nederlander vol. Door bewust te eten en na te denken over de porties kom je al een heel eind!

Er worden geen gekke eisen, uitzonderingen, idiote ingrediënten of andere maatstaven opgelegd en de behoefte hieraan blijkt groot. Het aantal likes op de FB-pagina stijgt snel en de aanmeldingen voor mijn dieetprogramma stromen binnen! De eerste groep deelnemers is inmiddels begonnen. Betaalbare, toegankelijke voeding, een persoonlijk advies en wekelijkse controle vormen de basis en vooralsnog blijkt die aanpak effectief. Mijn doel: Nederland
een stukje gezonder maken!

Ben jij ook ‘getriggerd’? Bekijk dan eens mijn FB-pagina: www.hetnormaledieet.nl

Reacties

anonymous
gerda kelders - 04-07-2014 19:42
"Geachte lieve mensen, ik zou graag normaal afslanken, waar kan ik zo een Normaal dieet krijgen aub? Liefs Gerda, Veel dank op voorhand!"
anonymous
Chris Van Vosselen /Ph.Saveryslaan 9140Temse - 05-07-2014 12:53
"Ik wil vermageren kan u mij helpen"
anonymous
Maddy Morré - 05-07-2014 16:25
"Ik wil en moet vermageren, maar ik kan geen sport doen wegens 4 zware rugoperaties! Ik eet maar één sneetje brood s'morgens, en soms s'middags.Ook vers fruit. Ik eet geen beleg. S'avonds geen aardappelen, alleen verse groenten en klein stukje vlees of kip of vis. Wat doe ik verkeerd?"
anonymous
godelieve perceval - 05-07-2014 19:47
"eet veel groenten en fruit en eet niet te veel vlees 100 gr is voldoende en niet te veel suikers zo ben ik al 18 jaar bezig ben toen 10 kg afgevallen en ben nu nog altijd zo ben 160 cm en 56 kg"
anonymous
Esmee Kohler - 07-07-2014 14:03
"Dag allemaal, Dank je wel voor de reacties! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar mijn Facebook pagina via www.hetnormaledieet.nl. Je kunt mij ook even een e-mailtje sturen op hetnormaledieet@gmail.com. In dat geval kan ik persoonlijk reageren op vragen over Het Normale Dieet. Veel liefs, Esmee Kohler "
anonymous
INGRID - 14-07-2014 11:59
"ik probeer af te vallen, 3 kilo nu in een maand tijd. Het gekke is dat ik nu al drie weken niets meer afval. Moet ik dan minder gaan eten, honger lijden?"
anonymous
Conny 20-07 - 20-07-2014 20:53
"Eindelijk eens gewoon gezond verstand . Ben 6 jaar geleden op deze gewone manier 12 kilo afgevallen en ben nog altijd op mijn gewicht . Ben dus niet meer op dieet ! Heb gewoon een gezonde en gevarieerde voeding . "
anonymous
Slanke man - 28-07-2014 08:55
"Afvallen is een kwestie van in en uit. Met in bedoel ik wat je eet en drinkt. Met uit bedoel ik wat je lichaam nodig heeft om te groeien te bewegen te vervangen. Kom je bij, dan eet en/of drink je te veel. Dagelijks op de weegschaal, is er bijgekomen direct optreden . "
anonymous
Framboise - 21-08-2014 22:40
"Rare site hoor, ik kan mij niet aanmelden :("

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"