http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Solliciteren, het vervolg

18 november 2014    Janne Wellens   

Ik mag eindelijk op gesprek. @JanneWellens over de gelijkenissen tussen solliciteren en ondernemen.

Ik staar me geregeld blind op vacature websites, want er staat onverwacht veel op van vanalles wat, maar weinig van iets interessants. Het is oneindig doorklikken, jobomschrijvingen analyseren en teleurgesteld mijn laptop dichtklappen bij de zoveelste 5 jaar ervaring vereiste. Waarom is een vacature eigenlijk niet voor de sollicitant zelf bedoelt? Hoe heerlijk zou het zijn, moesten bedrijven bij ons moeten solliciteren? Nu ja, een droomjob duikt duidelijk niet op uit het niets, en nieuwe klanten toveren zich helaas ook niet vanzelf. Net zoals ik de gewenste zoekopties aanklik is een afgebakende doelgroep vastleggen voor een startup niet te overzien. Het is een beetje stalken voordat mensen zich dat nieuwe aankomende zaakje herinneren. Je moet tegenwoordig overal zichtbaar zijn, op events, feestjes, markten en social media. Bedrijven antwoorden ook pas op mijn sollicitatiebrief tot ik alle mogelijkheden tot contact geprobeerd heb.

Kennismakingsgesprek

Voorbereiden tot de laatste minuut, slecht slapen, stressen en met zweethandjes gedag zeggen. Een eerste kennismaking is best wel pittig. Het is een eerste indruk die niet gewoon goed maar fantastisch moet zijn. Het bepaald zo even een cruciaal onderdeel van je toekomst, maar hoeveel voorbereiding er ook aan te pas komt, er zit altijd wel een vraag tussen waarbij je enkel ‘eeeuuuuuh’ en een verbaasde blik kan uitbrengen. De lancering van een onderneming is in het beste geval eentje die de aanwezigen zich twee jaar later nog herinneren wanneer ze zoals altijd op donderdag van het menu genieten. In het slechtste geval ben je niet weerhouden voor de baan, wat deze erg verwarrende zin ook mag betekenen.

Contract

Het kan soms lang duren voordat je een definitieve krabbel mag zetten onder een toekomstplan. Hoe lang effectief, kan ik door het ontbreken van die eigen ervaring niet inschatten, maar het is zeker niet van de ene dag op de andere dat alle stoelen zijn ingenomen en de koffie op is. Het zijn kleine dingen als stijgende fooien en herkennen van gezichten die een succes verraden. Heb je de periode van talloze pers-en blogberichten met glans doorstaan en blijven klanten trots hun gerechtjes op instagram delen? Proficiat, een contract van onbepaalde duur! En nu ik nog…

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"