http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Breek met de regels

8 januari 2015    Redactie   

Hoe kan ik mensen prikkelen en verbazen tijdens een restaurantbezoek, vraagt @Creativechefnl zich af.

‘Het antwoord? Door in te spelen op de psychologische smaak. Het fenomeen dat eten niet alleen lekkerder maar vooral onvergetelijk maakt. Als Creative Chef zijn we met ons team hier iedere dag mee bezig en met deze blog willen we jou uitdagen om eens mee te denken en uit het keurslijf te stappen.’

De vaste regels

‘Bestaat zoiets als een keurslijf? Ja. In mijn professionele carrière als chef-kok heb ik al veel gezien en ben tot de conclusie gekomen dat mensen van regels houden. Zowel gasten als foodondernemers. Wat voor regels bedoel ik dan? Welnu, dat zijn de regels die in de loop der jaren zijn gevormd door onze cultuur. Denk aan de regel dat je eten op een bord krijgt gepresenteerd. Of dat een bepaald gerecht aan bepaalde receptregels moet voldoen.’
 

Eten op de bank

‘Wanneer verras je gasten eigenlijk het beste? Uit ervaring merk ik dat mijn gasten het meest onder de indruk zijn als er juist wordt gebroken met de regels. Het eten wordt dus niet op een bord geserveerd, we gaan niet aan tafel maar we gaan op de bank zitten, we serveren geen koffie met een koekje maar een koekje met koffie! Je zult begrijpen dat de mogelijkheden opeens gigantisch groot worden op het moment dat je zo gaat denken. Dus niet: alles is zoals het is, maar alles is zoals we gewend zijn dat het is.’

Anders dan anders

‘Als voorbeeld haal ik een diner aan waar we samen met Kookmeesters in Utrecht een leuk event hebben neergezet. De gasten kwamen binnen en verwachtten een standaard dinersetting, maar ze belandden in een experience waar ze zelf gingen koken, uit een eetbare vijver mochten vissen, een potje konden schaken met kaas. En dat alles met cocktails en muziek van een DJ. Effe net iets anders. De gasten vonden het geweldig!’
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

lowcarb.eachday @lowcarbeachday
"Such a cute (& spooky of course) #halloween treat!! #lowcarb #keto #foodinspiration https://t.co/Fmk4PgO8Xc"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"One. Million. Meals. Incredible really. Chef @chefjoseandres is a hero. #foodinspiration https://t.co/kexKQaeEal https://t.co/zE0bNsElwU"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @dougkoob: Thank you @foodinspiration team for an incredible Amsterdam concept and trend tour! #gobybike… https://t.co/rEwYK6ra4H"

Doug Koob @dougkoob
"Thank you @foodinspiration team for an incredible Amsterdam concept and trend tour! #gobybike… https://t.co/rEwYK6ra4H"

Monica Pellegrino @MatkovichAnna
"RT @enriquefigee: Lunchtime bij @foodinspiration Days ! #fidays https://t.co/kLnv06kAej"

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
" @Pinterest: #Pizza made me smile at work lunch today #foods #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #te… https://t.co/MVu8sa0dww"

Ethereal Heart Fdn @EHFoundation237
"RT @anatlus89: #Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair… https://… "

🏴‍☠SpookyPirateAna @anatlus89
"#Pizza made me smile at work lunch today #foods 🍕 ❤️ 🍕 ❤️ #foodinspiration #foodie #foodporn #purplehair #tealhair…… https://t.co/3BjwwJoJo8"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"