http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Fucking Perfect? Fucking Respect!

1 april 2015      

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Onlangs bezocht ik met mijn vriendin de documentaire Fucking perfect, een mooie documentaire over het laatste jaar Oud Sluis van Sergio Herman. Ik heb zelf het genoegen gehad om een aantal keer in het voormalige driesterrenrestaurant te mogen eten. Het is voor mij nog steeds het beste waar ik tot nu toe - en ik eet veel buiten de deur - ben geweest. Ongeëvenaarde smaakcombi's, creatief maar belangrijker nog... Nooit stijfjes! 

Bio-rechtsgedraaide latte machiato 

Maar wat schetst mijn verbazing? In een aantal belangrijke opiniebladen werd er kritisch geschreven over de docu. Het zou meer over Sergio gaan dan verwacht, het was geen echte documentaire maar meer een PR-praatje. Onzin! Voor mensen die ons vak niet beoefenen is het lastig om te begrijpen wat het met je doet. Waarom we lange dagen maken. Ja, we kiezen hier uiteraard zelf voor en er is een bepaald regime, maar Sergio is en blijft voor velen een held. Pure rock 'n roll. Het is altijd zo makkelijk om van achter je bureau een recensie te schrijven, je bio-rechtsgedraaide latte machiato opzij te schuiven en te denken: “Zo, morgen weer een dag!”

Te simpel gedacht

Maar ga er maar eens aan staan. Alles geven, jarenlang. Om uiteindelijk het hoogst haalbare te bereiken. Fucking perfect? Fucking respect! Nu heeft Sergio het echt niet nodig dat ik positief schrijf over de prachtige docu, maar wat ik probeer te zeggen is dat er vaak zo makkelijk gedacht wordt over de horeca. Of je nu een recensie schrijft over een documentaire of een avond uit eten, het lijkt wel of we het niet meer leuk mogen hebben en alles onder een vergrootglas ligt. Waarom azijn pissen over luttele zaken?

Wanneer gaat het grote genieten weer eens beginnen, want dat zou toch zo langzamerhand wel weer eens mogen? Gewoon lekker een restaurant binnengaan, aan tafel gaan zitten, een goede fles bestellen met een mooi menu, en genieten. Hetzelfde geldt voor de film, tv, het museum. Tsja, het leven! Kortom lieve mensen, of je nu een documentaire gaat bekijken of ergens gaat eten; ga lekker zitten en geniet, met respect!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Super Sibaris

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

5 Seconds of Summer

Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Houden van mannen

Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Leonie Pluyter @Leoniepluyter
"In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018. https://t.co/ji1Zqpxl4a"

gerrit van elst @elst126
"RT @foodinspiration: Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien steed… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Food Inspiration brengt je de belangrijkste #foodtrends voor 2018. #Food #trend 04: #Hyperspecialisatie. We zien st… https://t.co/IS4v74kKZ2"

Dilmah Nederland @DilmahNL
"Food Inspiration over "de belangrijkste foodtrends voor 2018. foodtrend #03: Viva la terroirism! In 2018 geldt: hoe… https://t.co/QtEMsxpJWB"

Santa Chris @Alberti2Chris
"RT @anatlus89: Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been fun so f… "

Butchers @gwaunmeats
"A "slow roasted pork belly" recipe... looks delish! #foodinspiration https://t.co/K1YpXzBApj"

Laura Meerveld @laurameerveld
"Bouillon, de nieuwe koffie. [@brodoNYC] | | https://t.co/KgPSnWCH64 | https://t.co/3aoOYEMLRw https://t.co/cAwWBvl4XZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #03: Viva terroirism! https://t.co/izfrkcpcDM"

Deli2go_NL @Deli2go_NL
"RT @MaaikedeReuver: Bedankt voor de lunch en jullie verhaal @Deli2go_NL @BakerstreetNL @rogiersoetens! https://t.co/J2X1R1wGpS"